Våra kirurger

På Klinik Reformedica arbetar följande kirurger: Dr PerErik Janson, Dr.Petros Pariza och Dr. Tomas Perryd. Här nedan kan du läsa mer om var och en.

Dr Per-Erik Janson

Efter 15 år på klinik REFORMedica tackar nu Dr. PerErik Janson för sig och går i pension. Han lämnar med förtroende över verksamheten till Dr. Petros Pariza. 

Tack för dessa år! 

Utbildad vid Karolinska Institutet. Legitimerad läkare 1983.

Plastikkirurgisk utbildning i Umeå med specialistexamen i plastikkirurgi 1993. Överläkartjänst i Umeå fram till 2000 med uppehåll för ett års tjänstgöring som plastikkirurg i England  1997-98.

Mellan 2000-2004 överläkare vid plastikkirurgiska kliniken i Örebro.

Sedan 2004 i privat verksamhet i Klinik REFORMedica i Örebro.

Har under åren varit konsult vid olika sjukhus i Sverige, Norge och Danmark; både offentliga och privata. Innehar certifikat för tjänstgöring som plastikkirurg i England och Norge.

Är född och uppvuxen i Sundsvall. Hade under åren 2004- 2012 regelbundet plastikkirurgisk mottagningsverksamhet i Sundsvall. Specialistkompetens även i ortopedi efter tjänstgöring på Södersjukhuset och Östersunds sjukhus på 80-talet.

Medlem i:

Sveriges Läkar Förbund
Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi
Svensk Plastiskkirurgisk Förening
The International Society of Aesthetic Plastic Surgery

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:

Sveriges Läkar Förbund
Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi
The International Society of Aesthetic Plastic Surgery