Våra kirurger

På Klinik Reformedica arbetar följande kirurger: Dr PerErik Janson, Dr.Petros Pariza och Dr. Tomas Perryd. Här nedan kan du läsa mer om var och en.

Dr Per-Erik Janson

Utbildad vid Karolinska Institutet. Legitimerad läkare 1983.

Plastikkirurgisk utbildning i Umeå med specialistexamen i plastikkirurgi 1993. Överläkartjänst i Umeå fram till 2000 med uppehåll för ett års tjänstgöring som plastikkirurg i England  1997-98.

Mellan 2000-2004 överläkare vid plastikkirurgiska kliniken i Örebro.

Sedan 2004 privat verksamhet i Klinik REFORMedica i Örebro.

Har under åren varit konsult vid olika sjukhus i Sverige, Norge och Danmark; både offentliga och privata. Innehar certifikat för tjänstgöring som plastikkirurg i England och Norge.

Är född och uppvuxen i Sundsvall. Hade under åren 2004- 2012 regelbundet plastikkirurgisk mottagningsverksamhet i Sundsvall. Specialistkompetens även i ortopedi efter tjänstgöring på Södersjukhuset och Östersunds sjukhus på 80-talet.

Medlem i:

Sveriges Läkar Förbund
Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi
Svensk Plastiskkirurgisk Förening
The International Society of Aesthetic Plastic Surgery

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Medlem i:

Sveriges Läkar Förbund
Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi
The International Society of Aesthetic Plastic Surgery

Dr. Tomas Perryd

Specialist i käkkirurgi, MSc

Dr.Tomas Perryd tog sin specialistexamen i käkkirurgi vid Universitetssjukhuset i Örebro 2004 och Master of Medical Science/Medicine Magister vid Karolinska Institutet i Stockholm 2007.

Han har många års erfarenhet av bl a rekonstruktion på patienter med huvud-halstumörer och ansiktsdefekter, ortognatkirurgi (medfödda käkställningsfel), frakturer i käkar och mellanansikten, rekonstruktion av käkleder samt insättning av käkimplantat. På Klinik Reformedica kommer Dr.Perryd att erbjuda konsultationer och operationer för hakplastik, hakimplantat, kindbens- och käkvinkelimplantat.  Därtill injektionsbehandlingar med fillers och Botox.

Tomas har under många år suttit i styrelsen för Svensk Käkkirurgisk Förening och har också haft internationella- och nationella utbildningsuppdrag samt under många år också varit handledare för blivande käkkirurger under specialistutbildning.

Specialist i Käkkirurgi (2004)
Master of Medical Science/Medicine Magister (2007)
Leg. Tandläkare (1995)

Medlem i:

Svensk Käkkirurgisk förening
Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi